Describe this world in one word.

Pas një leximi të këtij posti në Maniakë t’Leximit:

20729239_1509270739129458_4887656320672827511_n

 

U ndjeva kështu dhe dhashë këtë përgjigjie: Unfair!Se kuptova as pse!Pse më erdhi ashtu krejt papritur sikur Jeta më kishte bërë mua shumë të padrejta dhe për çudi kjo ishte fjala e vetme që mu kujtua në ato momente?!.

Ishin përplot 60 përgjigjie!

Por pastaj pashë se nuk isha e vetmja me këtë përgjigjie, kishte edhe shumë të tjera të njëjta por mes të tjerash po i përmend ca…

I pari filloi postuesi me: Temporary. (I përkohshëm).

Dynamic.

Perfect.

Weird.

E huaj… (vazhdimisht e tjeterkujt)

Fake.

Andërr.

Chaos.

Teatër.

Magical.

Mashtruse!

Mysterious.

Diversity.

Aktorë, Udhëtar të jetës…

-Unfair, Challenge, Garbage, Lost.

Real, A mess, World!

Andërr e keqe! Amazing.

Cruel, Meaningless… Gjithcka dhe Hiq!

 

Time: 01:25                                                                        ©Verona Misini Writings.

Date: 12.08.2017

Advertisements

Emotions

Get rid of it.

Today during reading some writes about ‘Hate and Jealousy’ like above from TBH.It made me really curious about how do these emotions happen?!
Of course, long ago by watching TV Shows I’ve learned that these emotions happen very often especially by couples, by schoolchildren, friends etc…

So I wanted to have a note about these ‘Important Emotions’ that all of us experience them.

“If you ‘hate’ a person you probably will love he/she.You know sometimes Great Loves start with arguing and hate. If you ‘resent’ a person you are probably jealous. Both of above will serve you no purpose”. Get rid of it.

It isn’t so bad being jealous.Sometimes these things are good for your soul.!

Now I am going to post what Psychology says:

Copyright © Verona Misini.

Jealousy Emotion

575x360-v-as-78948613

Jealousy (= self-pity + love)

The love mode of jealousy produces social involvement and a sense of caring. It encompasses all ways of making other people dependent on oneself. Touch is only used as a means of consolation.

Copyright © Ian Heath.

14.08.2017 / 17:35

A language travel!

Ti nuk e di ç’do të thotë t’i ikësh së tashmes! (Albanian)

You do not know what it means to escape the present! (English)

Sie wissen nicht, was es bedeutet, der Gegenwart zu entfliehen! (German)

Günümüzden kaçmanın ne anlama geldiğini bilmiyorsun! (Turkish)

Non sai cosa vuol dire sfuggire al presente! (Italian)

Vous ne savez pas ce que cela signifie d’échapper au présent! (French)

07.07.2017 – 02:03

Mokuzai!

Ti je pjesa ime që ndriqon.Të përqafohemi më shpesh që tash e tutje?Ashtu që atëherë e ndjej veten më të plotë.

 

E paske humbur mundësinë e parë.Por të gjithë meritojnë një mundësi të dytë!

 

Nëse nuk ke qenë asnjëherë i sigurtë.Kurrë s’do të jesh!

10.VIII.2017

Një ngjarje e Dy Shoqeve!

ragazza-con-un-grande-regalo-mentre-un-altro-le-offre-una-piu-piccola_1153-1886

A:Kur ishim të vogla, i hipnim gjithmonë shkallëve të shkollës.

B:Dhe grindeshim se cila do rrëshqas më shpejt dhe cila është më e guximshme.Normalisht ideja ime e cmendur dhe e rrezikshme.

Më vjen keq që të kam futur gjithnjë në rrezik!

A:Një herë patëm rënë shumë keq ne cimentë,unë në shpinën tënde, të pata lënduar shumë, të kujtohet?

B:Si të mos më kujtohet.Dhe mësuesi ishte cmendur.

A:Po, e vërtetë, ishte cmendur.Pastaj cfarë ke bërë, të kujtohet?

B:Pak a shumë.

A:Ti e pate marrë fajin, unë e kam bërë pate thënë.

B:Ashtu?Nuk e mbaj mend mirë fundin e kësaj storie.

A:Mësuesi të pat rrahur ty shumë.Ti nuk pate nxjerrë asnjë lot.

Pra ti gjithmonë ke qenë pranë meje.Dhe ashtu edhe ke mbetur.Ti asnjëherë s’më ke lënë.Ne asnjëherë nuk jemi bërë armike me njëri-tjetrin.Nuk mund te jemi.

-Dhe Ato u përqafuan dhe vazhduan shoqërinë…    23:38 / 10.08.2017

two-friends-with-gifts_1153-1350.jpg

/Një mace dredharake dukej shumë qesharake por ajo mace ëndërronte Parisin të shkelte.

Por macja budallaqe s’dorëzohej fare!O fitova në Paris o mbeta këtu duarpis.-Thoshte!

17:00 – 10.08.2017

/Por ti do të arrish gjithmonë atë që do doje me gjithë zemër!

Kur ke gjithë atë rrugëtim të kalosh dhe e ke ti në dorë të vendosësh në do e bësh apo jo.

/Kam ditë që po pres e ditë që po shkruaj, me mall të plotë në këtë natë po vuaj!

22.07.2017 \ 20:31 

/Kur Ajo të thotë: Dil jashtë! Ti mos dil.Kur Ajo të thotë: Mos u kthe! Ti kthehu.Bëj gjërat kundrazi, Ajo ka nevojë për ty, thjesht s’mund të ta thotë drejtpërdrejt por në një mënyrë që ti duhet ta kuptosh.Do pendohesh, do pendohet.Bëje!  19:03 – 26.07.2017

01:26

Sometimes when I drink coffee or chocolate milk or whatever hot I have an immediate vision of what color I’m going to put on it.Usually, that’s because I’m trying to walk the line between choosing a color that I think will look amazing on something and choosing a color that I think will give a better flavor and the drink will be more delicious. For example like putting more milk in my Nescafe and making it a black coffee or a beige.
I like doing signs in my coffee too, like making a heart or a star in my coffee.

images

Mmm, it tastes delicious!!

l_dfe1d5cf9ce5b2c3b08bf04b533b58ab

Morning Coffee …

images (1)

I like mixing colors just like an artist, but I like more mixing elements and create reactions too!

10.08.2017 / 01:26